• Heresite coils

Heresite Certified applicator

CP Phenolics is gecertificeerd als officiële applicateur van Heresite protective coatings. Daardoor zijn wij in staat om zeer hoogwaardige kwaliteit af te leveren als het gaat om het behandelen met de gebakken phenol coatings van Heresite.

Heresite wordt geproduceerd en alleen verkocht door Heresite Protective Coatings en hun gelicentieerde applicators. De phenol inbrand coatings van Heresite zijn uitermate geschikt voor het behandelen van:
Heresite-color

  • Gevinde lamellen Koelers
  • Radiatoren
  • Coil Koelers
  • Koeltechniek Batterijen
  • Charge-Air Koelers
  • Warmtewisselaars
  • Ventilator Koelers

Niet alleen in omgevingen met een zoute zee lucht en industriële omgevingen geeft de inbrandcoating van Heresite een uitstekende bescherming, maar kan ook blootstelling aan een uitgebreid scala van corrosieve en chemische dampen en condensaat weerstaan. Omdat deze coating een efficiënt thermische geleider is, aangebracht in zeer dunne lagen, hebben HVAC-R en procesapparatuur OEM coil’s aangetoond dat er geen extra verwarmings- of koeloppervlak vereist zijn vanwege de aanwezigheid van de gebakken phenol coating.

Door ons gespecialiseerde gietproces zijn wij in staat om koelers met een zeer compact lamellen pakket door en door de behandelen.

Na iedere coatlaag volgt een baksessie in een polymerisatieoven tot de gewenste laagdikte en bescherming is bereikt. Tijdens het laatste bakproces ontstaat er een crosslinking op moleculair niveau van alle coatlagen tot één homogene laag en zal de coating worden ingebrand in het metaal. Hierdoor ontstaat die diffuus dichte laag met een zeer hoge chemische resistentie en slijtvastheid, daardoor heeft dit een levensduur verlengend effect. Vooral de snijkant van lamellen zijn vaak de meest kwetsbare delen die gevoelig zijn voor corrosie. De inbrandcoating van Heresite is daar juist op ontworpen om die delen maximaal te beschermen.

Voor meer informatie en de voordelen van een gecoate koeler, kijk ook op onze pagina Voordelen.