Voordelen van een gecoate shell tube:

Behandeling van de shell tube met CP PHENOLICS® coating zal leiden tot:

  • lage weerstandscoëfficiënt (max. Stroming door de pijpen)
  • Optimale warmteoverdracht
  • Hoge bedrijfszekerheid
  • Verlengde levensduur van de warmtewisselaar

Beschrijving van de toepassing:

De coating is een thermohardende coating van minimaal 3 lagen. Elke laag krijgt een oven behandeling volgens een ander tijdschema en andere temperatuur curve. Tijdens de laatste polymerisatie sessie zal de coating een cross link vernettingsproces met elkaar aangaan op moleculair niveau. Voortgekomen uit dit proces zal de coating een high-end bescherming bieden tegen corrosie en allerlei andere agressieve stoffen.

Kostenbesparing:

De voornoemde gevallen waarborgen dat zowel de investering als de onderhoudskosten worden verminderd. Wij adviseren u daarom niet alleen om een beschermende coating toe te passen op nieuwe warmtewisselaars, maar ook de warmtewisselaars die werkelijk in gebruik zijn.

Voorbeeld case bij Project BASF:

Binnenkomst temperatuur van het condensaat: 98-103 °C, koelwater snelheid: 0,3 m/sec.

conclusie:

Door het ontbreken van een beschermende coating, was er een verminderde warmte-overdracht van meer dan 60% in 36 maanden!

CP PHENOLICS® coatings reduceren de kosten

De behandeling van industrieel proces-apparatuur met onze phenol inbrandcoatings zal ervoor zorgen dat een gewoon koolstofstaal met deze corrosiebestendigheid gelijk is aan of zelfs beter dan hoogwaardige legeringen, koper, messing en de meeste speciale metalen. Dit bespaart op de investering als gevolg van:

  • U kunt engineeren met gebruik van goedkopere materialen
  • Een verlengde levenscyclus