Poeder coaten

CP PHENOLICS BV is de expert op het gebied van corrosie-beschermende oppervlaktebehandeling.

Een van de specialismes binnen CP Phenolics bestaat uit het poeder coaten van metalen oppervlakten voor toepassing zowel voor binnen als voor buiten. Voor een snelle service met een hoge kwaliteit staan wij voor u klaar in onze zeer geavanceerde werkplaats.

Quali steelcoat

CP PHENOLICS BV is een oppervlaktebehandelingsbedrijf dat gespecialiseerd is in o.a. het poeder coaten en natlakken van staal, verzinkt staal en RVS volgens de Praktijkrichtlijn Poeder & Nat lak op Zink en de Qualicoat richtlijnen. Handzame, seriematige maar ook grote metaalproducten tot een lengte van 15 meter kunnen probleemloos door ons worden verwerkt. CP Phenolics onderscheidt zich door een hoge leveringsbetrouwbaarheid , persoonlijke service gecombineerd met goede kwaliteit en klantvriendelijke flexibiliteit.

Stralen

Om een product vrij te maken van roest, oude verflagen of wals huid moet het worden gestraald. Onder hoge druk wordt er straalgrit op het metaal gespoten, zodat ongewenste lagen verdwijnen en het oppervlak wordt opgeruwd. Op die manier is het materiaal klaar voor een eventuele vervolgbehandeling zoals scooperen (verzinken), poeder coaten of natlakken etc. Hierdoor wordt het materiaal duurzaam beschermd tegen corrosie, vuil en weersinvloeden. CP Phenolics beschikt over een grote straalcabine van 15 x 5 x 5 meter, waarin grote objecten probleemloos kunnen worden behandeld.

Scooperen / Metalliseren

Scooperen ook wel metalliseren genoemd is een behandeling die wordt uitgevoerd na het schoon stralen van het materiaal. Een scoopeer laag bestaat uit een zink/aluminiumlegering. Deze zeer goede maar poreuze laag dient als ideale beschermlaag tegen corrosie. Omdat deze laag poreus is moet het altijd na behandeld worden met een verfsysteem of poedercoating. De bescherming die de zinklegering aan het staal biedt is een zogeheten kathodische bescherming. Dit betekent dat de zink- aluminium legering zich opoffert ter bescherming van het staal.

Poeder coaten

Poeder coaten is een elektrostatisch proces waarbij staal, RVS, verzinkt staal of aluminium wordt gecoat in elke gewenste Ral kleur en structuur. Poeder coaten is zowel voor binnen als buiten breed toepasbaar.
De aangebrachte poeder wordt samen met het object verhit in onze oven waardoor de coating vloeit en uithardt. Zo ontstaat er een krasvaste en slagharde afwerklaag op het object.

De voordelen van poedercoaten zijn:

  • goede prijs/kwaliteit verhouding
  • geen inzet van oplosmiddelen welke schadelijk zijn voor het milieu
  • zeer nette afwerking
  • zeer goede kantendekking
  • snellere doorlooptijd ten opzichte van andere methodieken.

Natlakken

Nat lak wordt vooral toegepast bij producten die niet van een poedercoating kunnen worden voorzien en daar waar er specifieke eisen worden gesteld. Natlakken is een proces waarbij handmatig een vloeibare verf wordt aangebracht op het product. Een nat lak kan oplosmiddel gedragen of water gedragen zijn. Bij laatstgenoemde worden er geen organische oplosmiddelen gebruikt, maar is water de drager van het product. Na het aanbrengen van een laksysteem moet het product de tijd krijgen om het oplosmiddel kwijt te raken en uit te harden. Dit kan doormiddel van luchtdrogen, moffelen enz. Dit is afhankelijk van het soort lak dat gebruikt wordt. De vaste bestanddelen die over blijven vormen dan de uiteindelijke beschermlaag.

Radiatoren Poedercoaten

Radiator coaten
radiatoren poedercoaten

Poeder coaten van een radiator of de klassieke gietijzeren chauffage is een slimme methode om eenvoudig een mooi eindresultaat te verkrijgen bij het renoveren van uw radiator. Voordat wij de radiator voorzien van een nieuwe kleur coating zal deze eerst voorbehandeld moeten worden. Wij zullen deze eerst stralen om een schone oppervlakte te verkrijgen waar een goede hechting van de poedercoating op kan worden aangebracht.

Om zeker te zijn van een mooi en goed  werkend eindresultaat is het aan te raden de oude radiatoren eerst te laten logen en afpersen voor lekdetectie. De samenwerking met Logerij Nootdorp bied u een compleet renovatie traject wat op elkaar is afgestemd en daarmee de garantie van de hoogste kwaliteit en mooiste eindresultaat.

De voordelen van deze methodiek zijn:

  • goede verwijdering van oude coating en vuil
  • verbeterde doorstroom voor goede warmte afgifte
  • alle moeilijk bereikbare plekken zijn gecoat
  • iedere RAL kleur is mogelijk
  • snelle doorlooptijd door een goede samenwerking

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact op nemen met:

Wick Vermeulen

Commercieel adviseur oppervlakte behandeling

Stuur direct een e-mail naar Wick: wick@cpphenolics.nl